• Română
    • Русский
    • English

Despre Wine Run

Wine Run reprezintă o serie de curse de alergare, care au la bază elemente absolut originale și care se desfășoară cu scopul de a promova și de a scoate în evidență una dintre cele mai importante ramuri ale agriculturii din Republica Moldova și anume: viticultura.Pe lângă faptul că încurajează sportul și stilul sănătos de viață, Wine Run ”ademenește” numeroși iubitori de aventuri, atât din țară cât și de peste hotare, transformând  competițiile în adevărate expediții turistice.


 


Purcari Wine Run este singura cursă de tip trail din Republica Moldova și se desfășoară pe podgoriile vinăriei Chateau Purcari. Cei 10 km ai traseului, oferă alergătorilor șansa să facă mișcare, să-și pună forțele la încercare, să se delecteze cu aer curat, cu peisaje care te lasă fără cuvinte, dar și să guste din cele mai alese soiuri de vin.Cricova Wine Run reprezintă o adevărată provocare pentru cei care iubesc să transforme sportul într-o activitate interesantă și originală. Cricova Wine Run are un traseu total neașteptat pentru o simplă cursă de alergare, fapt care reușește să cucerească tot mai mulți participanți. Alergătorii care aleg să facă parte din competiție, au la dispoziție o distanță de 10 km, iar partea cea mai interesantă este că acești 10 km se află la 100 m adâncime, chiar prin faimoasele galerii subterane de la Cricova.Duminică, 20 ianuarie 2019, pe teritoriul orășelului vinicol subteran al Combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici s-a desfășurat cursa de alergare „Mileștii Mici Wine Run 2019”, la care au participat peste 350 de sportivi. Printre participanții la competiție s-au numărat atât atleți amatori, cât și sportivi profesioniști din Moldova și din străinătate.

O altă cursă din categoria Wine Run este cea de la Mileștii Mici, care urmează să se desfășoare pe 7 februarie 2021. Participanții vor parcurge 10 km prin galeriile subterane de la Mileștii Mici, la 80 m adâncime.Pe lângă medalii, premii și aplauze puternice din partea suporterilor, alergătorii curselor Wine Run se aleg cu experiențe de neuitat, cu amintiri frumoase, dar mai ales: cu o veritabilă împrospătare a cunoștințelor despre cultura țării noastre.


 

Profesioniști, începători, amatori sau simpli iubitori de vinuri, cursele Wine Run sunt dedicate tuturor celor care știu să-și petreacă timpul frumos și care vor să cunoască și să pună în valoare cele mai frumoase calități ale țării noastre.